Колко месеца обикновено седят момичета?

Съдържанието

Родителите на бебета често се интересуват дали е възможно да седят дъщери и на каква възраст може да се направи. Те се страхуват от бабите си, които казват, че не могат да поставят момичетата на крака, тъй като това е изпълнено с проблеми при раждането. На форумите майките се страхуват от "отпадане на матката при дъщерята" и други последици от ранно седене. Чудя се дали можеш да повярваш на подобни твърдения и когато, наистина, малките момичета започват да седят.

Условия и етапи

Трудно е да се посочат точните дати, когато момичето започва да седи, защото това умение е много трудоемко за бебето. За да е възможно такова умение, детето трябва да има силни мускули на гърба и корема, шията и ръцете и да има достатъчно зрели стави и гръбначния стълб. Педиатрите смятат, че средното бебе може да започне да седи от 6 месеца с подкрепа, от 7 месеца без него, а от 8-9 месеца детето трябва да може да седи самостоятелно от легнало положение.

  Трябва да се отбележи, че тези стандарти са осреднени, така че за едно момиче до една година да ги прилага в категорична форма не си струва. Много ще зависи от редица фактори, които влияят на скоростта, с която детето придобива нови двигателни умения. Някои от тези фактори се нуждаят от изясняване.

  1. Теглото на бебето. Момичетата с подпухнали форми и тежести, които надвишават средните стандарти, ще седят след нормални условия. Факт е, че тяхната скелетна система ще бъде по-трудна за поддържане на собственото си тегло.
  2. Темперамент. Има малки момичета спокойни и невъзмутими, а има и мобилни и любознателни. Ако едно момиче е холерично или оптимистично по темперамент, тогава тя има всички шансове да започне да седи по-рано от спокойни деца.
  3. Здравословно състояние. Недоносените бебета се подготвят за преход към нови физически способности по-дълго, отслабени и често болни момичета с известно забавяне.
  4. местообитания. Ако момичето има достатъчно място за преместване, ако не е ограничено до оградата на яслите или манежката, ако може да се интересува от ярки играчки, тогава тя ще седне и ще пълзи по-рано.

  Някои пъргави и активни момичета започват да демонстрират намерение да се свиват до шестмесечна възраст. Родителите ще могат да разберат, че е дошло времето за подготвителния етап. Бебето се приготвя за седалката активни преврати от едната страна към другата, от гърба към стомаха и обратно.

  След подготовката започва етапът на краткосрочно заседание, по време на което момичето може да седне, но все още не може да се задържи в тази позиция. За да се премахнат нараняванията, трябва да се смекчи падането на бебето колкото е възможно - възглавниците и османците около детето не трябва да бъдат подкрепа, а застраховка. Едно и половина до два месеца след началото на краткосрочното заседание, момичетата овладяват сцената на заседанието с подкрепа. Вече на този етап се появяват ярки индивидуални черти - някои момичета седят на собствените си ръце, други предпочитат да се облягат на лакътя, а някои все още се стремят да се преобърнат и да стоят на четири крака.

  Но този етап не е дълъг във времето, защото за едно интересно занимание детето се нуждае от двете ръце, а необходимостта да се разчита, за да се поддържа баланс, не позволява да се наслаждава на играта.

  На 8 месеца, повечето момичета могат да играят за доста дълго време в седнало положение, а на 9-10 месеца детето започва да седи самостоятелно.

  Кога и как седят момичета?

  Педиатрите, включително известният лекар Евгений Комаровски, не препоръчват на всички да седят момичета, докато не започнат да седят или да правят активни опити да направят това. Поне до 6-7 месеца не трябва да се правят активни опити за сядане на детето. По този въпрос препоръките са еднакви за децата от всякакъв пол. Както момчетата, така и момичетата с незряла гръбнака и слабите мускули са изложени на риск да станат жертви на ранната вертикализация.

  За момичетата това е опасно не само от изкривяването на гръбначния стълб и деформацията на краката, но и от някои наранявания на костите на таза. Матката, разбира се, не може да се движи навсякъде, но проблемите с костната структура на малкия таз наистина могат да повлияят на последващите репродуктивни способности на бебето.

  Опитите на родителите да помогнат на детето да научи нови умения, насилствено да седи на задника, в столче за хранене, количка, на възраст под шест месеца са опасни както за момчета, така и за момичета.

  Да седнете не трябва да се счита за легнало положение в люлката, в инвалидна количка. Седейки винаги е вертикализацията на гръбначния стълб.

  И още повече, трябва да избягвате различни детски продукти, чиято цел е да вертикализирате детето. Смята се, че джъмперите и проходилките са устройства за развитие на детето, но всъщност те осакатяват необработената гръбнака. Следователно такива устройства не могат да се използват до 9 месеца. Позицията, която детето приема в проходилки и джъмпери, е неестествена на определена възраст.

  Природата е замислила развитието така, че разпадането преминава през всички етапи на еволюцията самостоятелно - новородените лъжат, 2-6 месеца - възраст за укрепване на мускулите и костите, и едва тогава трябва да преминете през етапите на седене, пълзене, за да угоди на майка с още по-трудно умение ,

  Полезни съвети

  1. Ако момичето започна да седне преждевременно, не бива да я спирате или да я принуждавате насилствено. Ако детето реши да промени позицията на тялото, това означава, че той е готов за това.

  2. За да бързате забавено с изучаването на уменията на момичето, трябва да поканите приятели с деца. Виждайки как другите деца вземат нейните играчки, бебето ще вземе умишлено решение да седне и да пълзи, защото тя ще има силен стимул, поради обичайната алчност и чувство за собственост за ранна възраст.

  3. Не се намесвайте и се опитвайте да фиксирате начина, по който седят момичетата. Единственото изключение е огъването на краката в коленете в различни посоки (W-образно прилягане). Трябва да се спре, за да се избегне деформация на краката, коленните и тазобедрените стави. Други начини са допустими.

  Изчислете диаграмата за хранене
  Посочете датата на раждане на детето и начина на хранене

  Ще научите повече за това кога бебето започне да седи в следващото видео.

  Изчислете графика за ваксинация
  Въведете датата на раждане
  Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. При първите симптоми на заболяването се консултирайте с лекар.

  бременност

  развитие

  здраве