Олеся Жукова е от полза да се научи да чете

Съдържанието

В продажба ще можете да срещнете огромен брой ръководства за изучаване на различни автори. Въпреки това не всички от тях са добър учебник и дори не всички са одобрени от Министерството на образованието. Книги Olesya Жукова може да се дължи на категорията на отлични учебници, които ви помагат в развитието на вашето бебе.

От биографията на Олеся Жукова Станиславовна

  • След завършване с отличие от Ленинградския държавен педагогически институт. AI Херцен през 1989 г., когато Олеся Жукова учи във Факултета по дефектология, започва кариерата си в Санкт Петербургския изследователски институт по ухо, гърло, нос и говор. Там започва да получава речева терапия в катедрата по гласова и речева патология. През 1997 г. там става главен методист. Тази позиция заема до 2000 година.
  • През 2000 г. О. Жукова сменя мястото си на работа. Пет години е работила в Катедрата по логопедия на Института на Седемте и детето на име Раул Валленберг, където е била старши преподавател.
  • През 1999 г. Олеся Станиславовна започва да си сътрудничи с водещите руски издателства OLMA Media Group и ONYX. Този творчески съюз й помага бързо да бъде сред известните автори на помощни средства за развитие на децата.
  • В момента О. Жукова е главен редактор на катедрата за образователна литература за деца в популярната издателска къща AST, с която започва да си сътрудничи през 2006 година.
  • През 2010 г. в Санкт Петербург, Жукова, е създаден Центърът за развитие и оздравяване на детето “Логопед-Профи”.
Олеся Жукова започва кариерата си в логопедията и дефектологията през 1898 година

О. Жукова е разработчик на редица важни области на научната и практическата работа. Тя създаде уникален метод за педагогическа рехабилитация на деца след кохлеарна имплантация, разработи методологични техники за работа с малки деца с тежки речеви нарушения и умствена изостаналост.

Олеся Станиславовна е една от водещите български автори, разработващи наръчници за развитието на децата. О. Жукова е практикуващ автор, който пише за случилото се в нейната педагогическа практика. Това означава, че създадените от нея методи се основават на реална практическа 20-годишна дейност, а не само на теория.

Олеся Жукова предлага много ползи, за да можеш да възпиташ интелигентно дете. Книгата й “Училището на Олеся Жукова” е многократно включена в списъците на най-популярната и най-продаваната литература за развитието на децата.

О. Жукова - автор на техниката за бързо четене

Олеся Станиславовна разработи свой собствен метод за бързо учене за четене, който е подходящ за малки деца. Този метод е представен в добре познатите на родителите и учителите, работещи с деца от предучилищна възраст, "Букваре за бъдещи почести ученици".

О. Жукова редовно участва в работата на международни книжни панаири. Там тя представя своите нови продукти, които могат да бъдат намерени на интернет страниците на AST, OLMA Media Group, в онлайн магазина OZON. Там можете да намерите и поредицата от нейни книги “Олеся Жукова” и “Олеся Жукова препоръчва”. Понастоящем нейните творби са над 5 милиона копия. От тях, тиражът на само един "грунд" - повече от 250 000 книги.

"Грунд за бъдещи почести"

Това ръководство е подходящо както за деца с у дома, така и за детски образователни институции. Като средство за допълнителни класове, то може да се използва дори и за начални учители.

Опитът на Олеся Жукова в обучението на децата да четат от ранна възраст показват отлични резултати. Стана ясно, че дори бебе, което току-що започва да говори, може да започне да тренира. В тази "Букваре" О. Жуков въз основа на традиционния метод за преподаване на четене и разнообразяване на оригиналните му авторски решения.

"Грунд" е предназначен за деца на възраст от 3 до 6 години. Нивото на предложените задачи постепенно се увеличава според възрастта на детето. Книгата има много ярки илюстрации, които са свързани с темата. Това ще помогне да се заинтересува бебето от обучението. За децата тук има забавни истории, с които те ще тренират уменията си за четене.

Надбавката се изчислява за възрастовата група от 3 до 6 години

Важно предимство на този "грунд" е високото качество на използваната хартия. За децата е необходимо всичко да е безопасно и устойчиво на повреди. За децата, които току-що започват да се учат да четат, е необходим добър голям шрифт. Това е точно това, което е представено в този урок.

Почти всички прегледи имат висока положителна оценка. Родителите отбелязват отлично описаната ефективна методология, със съвети за родителите. Благодарение на инструкциите в долната част на страницата, дори възрастен, далеч от педагогиката, просто ще се справи с преподаването на детето да чете. Също така, много говорят за добър цветен дизайн, интересни снимки, които не разсейват детето, и висококачествен печат.

Говорейки за ползите от ползата, много хора посочват, че децата четено от срички големи букви, които те ясно виждат.

Родителите на трохи са много доволни, че децата се интересуват от тази книга. Те отбелязват, че с помощта на тази книга момчетата бързо се научили и обичали да четат.

Сред недостатъците някои родители отбелязаха, че преходът към четене на думи и изречения е твърде бърз. Някои от тях не разполагаха с достатъчно време да се научат да четат срички.

"ABC за деца"

Този "ABC" се препоръчва за деца на възраст от 2 до 5 години. Тя е добър помощник на родителите и учителите, които учат децата да четат. Ръководството ще бъде разбираемо и достъпно за разбиране на вашето бебе. С негова помощ ще научите азбуката и ще разгледате интересни снимки, съответстващи на всяка буква. В допълнение, "ABC" дава възможност да се запознаят с трохи с имената на различни обществени места, глаголи. В допълнение към изучаването на буквите, децата се запознават със звуците и сгъването на сричките.

Класове в "ABC" О. Жукова могат да се провеждат под формата на образователни игри, които ще направят учебния процес забавен и интересен. Предложените задачи (поставяне на писмо от тестени изделия, булгур, мъниста, камъни) неусетно привличат детето в играта, помагайки му да се запознае и запомни графичното обозначение на писмото, да се научи как да слага срички и да чете прости думи. Освен това тези задачи допринасят за развитието на фини двигателни умения.

Класове в това ръководство се провеждат под формата на вълнуваща игра.

През целия период на обучение в "ABC" детето е придружено от фантастични герои - момче и котка. Те могат да бъдат намерени на всяка страница. С тях се играят весели сюжети, които помагат да се внуши любов към четенето.

Като цяло, обратната връзка за това ръководство O. Zhukova положителни. Родителите казват, че с негова помощ, децата са много рано и бързо се научи да чете. Направиха го с удоволствие. Те бяха очаровани от тази ярка цветна книга. Буквите в него са големи, подходящи само за деца, които току-що започват да се учат да четат. Думите вече са подчертани. В допълнение към основната функция на запознаване с писма и обучение за четене, ABC предлага задачи за развитието на децата.С помощта на тази книга трохите лесно си спомнят имената на институциите на социалната сфера, действията, различните предмети.

Също така възрастните казват, че ръководството е разбираемо дори за много малки деца. Много хора харесваха, че книгата допълнително предлага карти за рязане. Като се занимават с тях, детето ще може не само да научи букви и срички, но и различни класификации, като транспорт, растения, предмети и т.н. Родителите хвалят художника за попълването на илюстрациите за книгата. Според тях, те се оказаха просто прекрасни, напълно отразяващи същността на писмения текст.

Родителите празнуват голям печат в „Азбука за деца“

От минусите мнозина отбелязват, че материалът, предназначен за четене, присъства в началото на книгата, въпреки че ще се използва само след като детето се научи да чете. Наръчникът започва с трудни въпроси за децата, снимки, които не са свързани с текста. Запознаването с буквите става само във втората част на "ABC". Също така, много родители са намерили неуспешен подбор на думи към конкретно писмо. Например, буквата А е илюстрирана от AIST, AYSBERG, което все още е много трудно за децата да разберат и запомнят. За да запомни буквата Т, бе избрана думата NOTA, където Т се намира само в средата на думата, за буквата Б - БАБА, Д - ДАМА, че трохите все още не са ясни.

"Праймер за гласова терапия"

Тази книга се различава от останалите в последователност от запознаване с буквите (звуците), които от произношението преминават от просто към сложно. Посочената възраст на децата за учене е предучилищна възраст, но може да се използва и за трохи, които само започват да говорят първите си думи. Ръководството ще помогне за обучението на деца, които имат проблеми с речта. Процесът на сравняване на звука с писмо, което е трудно за детето, става много по-лесно, защото на него му се предоставя визуална и моторна помощ от весели герои.

Говорна терапия Primer може да се използва както за деца в предучилищна възраст, така и за деца.

Отзиви на "Логопед" можете да видите само положително.

Родителите, които са започнали да преподават децата си на това ръководство, сравнявайки с другите „Праймери“ на автора, казват, че повече време се изразходва за запознаване с писмото. Много хора харесват голям брой препоръки за изучаване на писмото, правилното му произношение, представено на всяка страница. Родителите положително честват интересното си представяне.

Също така в достойнствата на този "Праймер" излъчват колорита, лекотата на използване, висококачествените материали. Възрастните обичат да наблюдават интереса, с който децата участват в тази книга.

"Азбука за трохи и трохи"

За родители и възпитатели, които искат да учат писма с деца възможно най-рано, този наръчник ще бъде безценен. Първите уроци по четене ще бъдат забавни игри за трохите, които те ще обичат много. Ярки, цветни илюстрации на книгата ще допринесат за това. Гледайки ги, децата ще се радват да повторят новите ви думи и изречения. Едно от основните желания на автора за родителите е желанието книгата да помогне на децата да израснат умни и талантливи, а ученето им носи само радост и удоволствие.

"Азбука за трохите и трохите" е предназначена за деца от първите 2 години от живота

Можете да намерите доста смесени отзиви за това ръководство.

Сред предимствата на АВС, родителите разграничават различно ниво на задачите по време на тяхното запознаване с всяка буква, от просто (кръг на писмо с пръст) до трудно за детето (четене на букви и търсене на изследвано писмо с думи). Както отбелязват родителите, в изучаването на буквите в тази „азбука“ участват различни сетива: тактилни, слухови и визуални, които помагат на трохите да усвоят по-добре получената информация, да развият фини двигателни умения.

Също така имайте предвид красиви, добри снимки.За децата, които обичат да разглеждат колоритни илюстрации, тази книга ще бъде идеална за ненатрапчиво запознаване с азбуката.

Голям недостатък на “Азбука за трохи и трохи”, много родители, нарекоха качеството на продукта. Тя има мека подвързия, от която излизат страници при отваряне на книга. Също така сред недостатъците, наречени азбучен ред на изучаване на писма. Децата объркват изразени и глухи съгласни и почти не ги помнят. Наръчникът е предназначен за деца от една година, но повечето казват, че на тази възраст е твърде рано да започнем да учим детето да чете. Механичното запаметяване на тази възраст определено няма да е полезно за детето.

Сравнение на праймери Надежда Жукова и Олеся Жукова можете да видите в следващото видео.

Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. При първите симптоми на заболяването се консултирайте с лекар.

бременност

развитие

здраве